Mikä blogille nimeksi?

Olen pitkään miettinyt blogin perustamista lähinnä omaksi päiväkirjaksi. Sopiva kulma kirjoittamiselle on kuitenkin ollut hukassa, joten en ole saanut inspiraatiota harjoitella tätä kaikkea: erilaisten blogialustojen tutkiminen ja vertailu, sivuston luominen, itse juttujen kirjoittaminen, yms. Viime viikkoina palaset ovat kuitenkin loksahdelleet kohdalleen, varmaan osittain lomalla olleen luppoajan ansiosta. Ideoita alkoi tulla kuin itsestään ja siitä tämä kaikki lähti. Luovuus todella vaatii aikansa ja tilansa!

Kuten ensimmäisessä postauksessa mainitsinkin, olen aina rakastanut kirjoittamista. Kirjoitin aikoinaan paljonkin ja välillä nykyäänkin läppärin näppäimistö on sauhunnut, kun olen kirjoittanut fiktiivisiä tarinoita hetken mielijohteesta. Se, mistä inspiraatiota ja ideoita tarinoihin on tullut, on mysteeri jopa minulle, mutta ilmeisesti sähköposteihin ja projekteihin tiivistettävissä oleva toimistotyö jättää tilaa hyvin erilaiselle tekemiselle vapaa-ajalla!

fullsizeoutput_14

Vaikka olin miettinyt blogin perustamista jo pitkään, olin miettinyt sitä enemmän sisällön kautta. Tällä kertaa kun vihdoin päätin idean toteuttaa, kaikki lähti pelkästä nimestä! Blogini nimi, Äiti opettelee, sisältää sekä syvällisiä että pinnallisempia ajatuksia, joita olen tietoisesti ja tietämättäni pyöritellyt mielessäni jo pitkään.

En tiedä teistä, mutta ainakin itse olen kuullut lapsuudessa sanonnan ”kyllä äiti tietää!” hyvin monta kertaa. En epäile tätä hetkeäkään ja varmasti taustalla on kokemuksen tuomaa varmuutta ja äidin vaistoja, mutta entä jos (tuleva) äiti ei tiedäkään? Itse olen painiskellut tämän ajatuksen kanssa paljon jo nyt raskaudessa, ja todennut, että ainut tapa on opetella sietämään epävarmuutta, kysymyksiä joihin ei ole vastausta, luottamaan siihen että äitiys ja elämä opettaa. Mitään ei siis voi eikä tarvitse osata.

IMG_0041

Nimen takana on henkisten kysymyksien lisäksi myös fiilis siitä, että tietoa on nykyään yksinkertaisesti liikaa tarjolla. Google laulaa, Kaksplussan ja Vauvan keskustelupalstat tulevat tutuksi milloin mistäkin syystä. Neuvolan chattiin ja puhelinlinjoihin varaudutaan vain ”tosi tilanteesssa”, sillä Facebookin Elokuiset 2018 ryhmä toimii toisinaan odottavien äitien oirepalstana ja nettipsykologina. Yksi käytännön esimerkki: raskausajan ruokavalio. Tietoa on paljon, mutta se on valitettavan ristiriitaista monesti. Siinä missä yksi ruokarajoite raskaanaolevalle on THL:n mielestä erittäin tärkeä, toisessa pohjoismaassa ruoka-aineen nauttiminen olisi jopa suositeltavaa. Ravintoloissa, neuvolassa ja vanhempien kahvipöydässä sinulle kerrotaan myös jos jonkinmoisia kokemuksia ja mielipiteitä. Kaikki rakkaudella, mutta sekaisinhan tässä menee! Lienee siis sanomattakin selvää, että on ollut pakko opetella uudestaan mitä ennen niin vahvan maalaisjärjen noudattaminen käytännössä tarkoittaakaan, kun koko järki tuntuu olevan mennyttä tavaraa.

Joka tapauksessa, opettelemista tämä kaikki elämässä on! Myös tämä bloggaaminen.

/N

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.