Koti muutoksen kourissa – mistä tilaa vauvanvaatteille ja -tarvikkeille?

Asumme mieheni kanssa 54 neliöisessä kaksiossa Helsingissä ratikkakiskojen varrella. Ostimme asunnon muutama vuosi sitten ja putkiremontin yhteydessä remontoimme 1950 -luvun asunnon lattiasta kattoon. Osana remonttia päätimme laajentaa wc:tä/kylpyhuonetta, jotta saimme isomman suihkutilan, sekä laskutilaa pesukoneen päälle. Remontin aikaan vauvanhankinta oli vielä jonnekin tulevaisuuteen sijoittuva tapahtuma, joten muutostyö tehtiin uhraamalla melko paljon kaappitilaa. Remontoidusta kylpyhuoneesta tuli meille hyvin mieleinen, mutta nyt uudessa elämäntilanteessa olemme oppineet ymmärtämään, kuinka paljon jo pienen vauvan vaatteet ja tavarat vievät tilaa. Siis sitä säilytystilaa, jota meillä ei tunnu enää olevan!

 

Mistä siis taikoa lisää säilytystilaa ilman, että meidän tarvitsee hankkia ylimääräiseltä näyttäviä huonekaluja asuntoon? Uudet lipastot ja kaapit maksavat maltaita, eikä ulkonäkö tai laatu monesti tyydytä (oikeasti, mdf-levystä kyhätty pieni lipasto jopa 200-400€!?). Ainut vaihtoehto oli siis löytää vanha kunnon pitkästä puusta veistetty, hyväkuntoinen ja tilava kaappi tai lipasto, joka sopisi myös muuhun sisustukseen, eikä mielellään maksaisi yli 100 euroa. Helppo homma – tai sitten ei! 😀

Onneksi Tori.fi on ollut meidän huushollissa kovaa huutoa jo monta vuotta. Sieltä on etsitty ja löydetty maljakoita, tuoleja, pöytiä, mattoja, lautasia ja milloin mitäkin. En muista meidän tehneen juuri mitään ”hutiostoja”, ja pidänkin itseäni tätänykyä jo varsinaisena Tori-haukkana 😉 Kun tietää mitä etsii ja vertailee hintoja, tekee sieltä hienoja löytöjä. Bonuksena tulee hyvä mieli, kun ei tarvitse ostaa uutta.

Yritin ensin etsiä lipastoa tai senkkiä jostain pääkaupunkiseudulta, mutta mikään hakutulos Torissa ei tuntunut täyttävän kaikkia toiveita (ihmekös tuo!). Lopulta löysimme tämän -50 -luvun Häklin liinavaatekaapin Paraisilta, Varsinais-Suomesta. Kaappi löysi meille tiensä juhannussunnuntaina, kun sovimme myyjän kanssa sopivasta (hyvin edullisesta!) hinnasta ja suuntasimme hakemaan sitä pienen kesäreissun merkeissä. Kilometrejä kertyi ajellessa, mutta tämä hankinta kannatti sekä hinnan että kaapin ulkonäön takia!

Myös kaapin tilavuus on onneksi yllättänyt positiivisesti. Ylähyllyllä on tällä hetkellä vauvan hoitotarvikkeita (vaippoja, rasvoja, kosteuspyyhkeitä, harsoja, yms.), sekä alusvaatteita, sukkia ja muutama myssy. Vetolaatikoihin saimme hyvin bodeja, pitkähihaisia ja housuja ensimmäisille kuukausille. Alahyllyillä on seuraavia kokoja eri vaatteista, mutta niiden järjestys on vielä kaikkea muuta kuin päätetty.

fullsizeoutput_102f.jpeg
Liinavaatekaapissa oli juuri sopivasti erilaisia hyllyjä ja laatikoita.
fullsizeoutput_1031
Vinkkivitonen: Ikeasta saa kaikenlaisiin kaappeihin sopivia säilytyslaatikoita tuomaan hieman järjestystä kaaoksen keskelle.

fullsizeoutput_1033

Sanoisin, että tässä hankinnassa onnistuttiin, sillä kaappi ei huuda vauvan nimeä, istuu sisustukseen ja kaappi vaikuttaa oikeasti käytännölliseltä. Toki on pakko painottaa, että toivon kokonaisuuden toimivan nätin ulkonäön lisäksi myös käytännössä. Voihan myös olla, että aika näyttää ja todistaa minun olleen naiivi tilan tarpeen suhteen. Silloin löydän itseni varmaan taas Torista isomman kaapin metsästyksessä.

Olisi kiva kuulla miten te olette ratkaisseet säilytyshaasteita, vai onko vauvan vaatteille ja muille tarvikkeille saatu hyvin raivattua tilaa jo olemassaolevista kaapeista?

/N

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.