Kotimaanmatkailua osa 1 – Saariston rengastie

Follow my blog with Bloglovin

Olen ollut todella onnekas, kun olen saanut löytää vierelleni upean miehen! Jotta pysytään kuitenkin aiheessa, niin tätä onnekkuutta lisää vielä sekin, että heidän perheellään on mökki Turun saariston upeissa merimaisemissa. Olen siis kuluneen neljän vuoden aikana päässyt nauttimaan saaristolaistunnelmasta sekä kesällä että talvella, ja koko ajan tästä paikasta tulee itselle rakkaampi! En malta odottaa, että pääsemme vauvan synnyttyä tänne näyttämään hänelle kaikkia näitä hienoja paikkoja ja luontoa tässä ympärillä 🙂

Itse olen jo äitiyslomalla, mutta J:n loma alkaa vasta sitten, kun vauva päättää saapua maailmaan. Varsinaista kesälomaa hän ei tänä vuonna yrittäjänä pidä, mutta päätimme kuitenkin muutama viikko sitten, että jonkinlainen get-away tarvitaan vielä kahdestaan ennen vauvaa. Aktiviteeteiksi valikoitui (ei enempää eikä vähempää) seuraavat: mökkeily, lounasretket ja veneily ympäri lähisaaria, saariston rengastien koluaminen pohjoissaarten kautta mantereelle, ja viimeiseksi Porin asuntomessut ja yö Ahlströmin ruukkien hotellissa Noormarkussa. Melko täydellinen yhdistelmä tekemistä tällaiselle hellekesälle!

Kokosin alle muutaman oman tärpin siitä mitä näillä saarilla ja rengastien reitin varrella kannattaa nähdä ja tehdä, etenkin näin kesäaikaan. Tätä kirjoittaessa olemme vielä mökkeilemässä, joten jaan postauksen pariin eri osaan. Tässä ensimmäisessä osassa keskityn Paraisiin, Nauvoon, Korppooseen ja Houtskariin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintolat

Tässä muutama suositus ravintoloista. Syön itse gluteenitonta ruokavaliota noudattaen, joten ainakin näissä paikoissa gluteenittomuus ei ole ollut mikään ongelma! 🙂

L’Escale, Nauvo: Nauvon keskustassa rannalla sijaitseva ravintola, josta saa ruokaa moneen makuun. Menussa korostuvat ravintolan mukaan ranskalaiset vivahteet, mutta kotimaiset läheltä tulevat raaka-aineet. Oman kokemuksen perusteella palvelu on mitä mainioin ja ravintola on todella viehättävällä paikalla. Ruoka on herkullista ja ravintolan sisustuksesta lisäpisteet paikalle.

Ravintola Buffalo, Korppoo: Ravintola sijaitsee vierasvenesataman yhteydessä Korppoossa. Tänne onkin hyvä tulla syömään ja rentoutumaan vaikka veneellä. Itse olemme ajelleet veneellä tänne ainakin kerran kesässä lounaalle ja hampurilaiset ovat maistuneet joka kerta. Aivan ihana paikka ja ruokaa suosittelen mielellään!

Grill Café Skagen, Houtskar: Näsbyn vierasvenesatamassa sijaitseva ravintola, josta on tullut meille vahva kantapaikka. Keittiö on kesäisin auki hyvinkin myöhään ja ruoka ei koskaan ole pettymys. Listalla on aikuisten ja lasten annoksia, ja nälkäiseksi näiden annosten jälkeen tuskin jää kukaan. Venesatama on melko pieni, mutta juuri siksi täällä on hyvä rentoutua merta ja valkoisia veneitä tuijotellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuta nähtävää ja koettavaa

Isaksson’s, Korppoo ja Houtskar: Pitkät perinteet omaava tomaattien viljelyyn keskittyvä kasvihuone, jonka yhteydessä on kotimyymälä. Ostokset kerätään ja maksetaan itsepalveluperiaatteella. Myymälä on niin sympaattinen ja kaunis, että jo senkin takia siellä on ilo poiketa. Kaikki on tuotettu, jos ei paikan päällä, niin aivan lähellä. Lämmin suositus!

Rengastien maisemat: Rengastietä ajellessa luonto näyttää parhaita puoliansa. Vähän väliä tulee siltoja ja avautuu uusia merimaisemia. Etenkin auringonlaskun aikaan matka mantereelta kohti ulkosaaristoa on henkeäsalpaavan kaunis! Pakkaa siis kamera mukaan ja lähde kiireettömänä päivänä matkaan, niin kerkeät ihastelemaan maisemia. Hämärällä kannattaa kuitenkin kameran sijaan tuijottaa tienvarsiin, sillä tällä tieosuudella on paljon peuroja.

Pienet kahvilat ja puodit matkan varrella: Harmillista, mutta tähän minulla ei ole antaa muuta neuvoa kuin että pysähtykää matkan varrella eri saarilla, eri paikoissa. Rengastien varrella on kymmenittäin kahviloita ja muita mielenkiintoisia paikkoja, joihin meillä ei lauttaan kiirehtimisen takia ole oikein koskaan aikaa. Hmmh, pitänee parantaa tapamme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Borgberg, Houtskar: Näköalatorni vailla vertaa! Tänne kiivetessä kannattaa olla tukevat kengät, sillä kapuamaan joutuu jonkin verran. Huipulla maisemat ovat aivan upeat ja pääset pälyilemään esteettömästi 360 astetta. Jopa Ahvenanmaan saattaa spotata!

Lauttamatkat, Finnferries: Lähes kaikki yleisimmin käytetyt lauttareitit ovat ilmaisia. Me olemme pääasiassa käyttäneet vain tiettyä reittiä, mutta saaristossa pääsee hyvin kattavasti ristiin rastiin näillä keltaisilla Finnferries:n lautoilla. Täältä pääset tarkistamaan saariston reitit ja aikataulut. Matkojen pituus vaihtelee muutamista minuuteista joihinkin kymmeniin minuutteihin ja isommilla aluksilla, jotka operoivat pidempiä välejä, on monesti kahvila ja wc (huomioi aukioloajat). Vinkki! Lataa Finnferries mobiiliäppi helpottamaan aikataulujen kanssa ihmettelyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenna ajattelimme suunnata takaisin mantereelle pohjoista kautta. Emme ole ennen menneet sitä reittiä, sillä suunta on yleensä meille väärä ja kuljetuksesta joutuu pulittamaan muutaman kympin, mutta nyt olisi tarkoitus suunnata Iniön ja Kustavin kautta Poriin jatkamaan reissua asuntomessujen puitteissa. Mielenkiintoista nähdä onko pohjoisen reitti erilainen! Kirjoittelen tästä ”pohjoisen kokemuksesta” tarkemmin seuraavaan postaukseen ja ehkä vielä erillinen juttu asuntomessuilta kaikkien sisustusihmisten iloksi. 🙂

/N

 

 

 

 

2 thoughts on “Kotimaanmatkailua osa 1 – Saariston rengastie

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.