Porin asuntomessujen kuvasatoa

Unelmia pitää olla ja itselläni yksi sellainen on oman kodin rakentaminen joku päivä. Kovin realistista se ei taloudellisesta näkökulmasta ole vielä pitkään aikaan, mutta sillä välin yritän purkaa omaa suunnittelu- ja sisustusvimmaa opiskelemalla sisustamista ja materiaaleja kaikin mahdollisin muin tavoin – sisustuslehdistä, Pinterestin kautta ja erilaisten tapahtumien kautta, miten vain mahdollista! Tämän takia myös asuntomessuilla vierailu tänäkin vuonna oli itselleni jotenkin hyvin tärkeä juttu, siitäkin huolimatta, että hellettä piisasi ja raskausviikkoja oli messuilla vierailemisen aikana takana melkein 37. Onneksi mieheni jakaa tämän kiinnostuksen kohteen kanssani (toki enemmän rakentamisen näkökulmasta), niin saimme yhdistettyä messut osaksi Saariston rengastien kesäreissua. Reissusta pääset muuten lukemaan kahdesta aiemmasta postauksesta: osa 1 ja osa 2.

Räpsin jonkun verran kuvia messuilta lempparikohteista ja -sisustuksista, ja ajattelin jakaa niitä teille tässä postauksessa. Tiedän, että ainakin jollain teistä on ollut toive päästä messuille, mutta aikataulullisesti se ei ole ollut mahdollista. Ehkä näistä kuvista välittyy hieman tämän hetken trendit ja tyylit! 🙂

Itse huomasin asuntomessuilla, että vaalea puu, musta tehosteväri ja mustat keittiöt, lattiasta kattoon ulottuvat isot ikkunat, sekä käytännölliset pohjaratkaisut perheen tarpeiden mukaan nousivat Porin asuntomessuilla hyvin esille eri kohteissa. Lisäksi oli ilahduttavaa nähdä kuinka materiaaleihin ja niiden ekologisuuteen oli panostettu. Oli myös erittäin kiinnostavaa päästä käymään kohteissa, joiden pohjaratkaisut olivat hyvin innovatiivisia ja toimivia! Tästä hyvänä esimerkkinä oma lempparikohde Talo Haltiatar (26).

Kohde 3: As Oy Porin Jokisimpukka (as. G)

Tästä asunnosta mieleen jäi alakerran toimiva ja mielenkiintoinen pohja. En saanut kuvaa komeista mustista metallisista portaista, sillä asunnolla oli kova ruuhka, mutta portaat oli sijoitettu eteisen ja keittiön väliin ikäänkuin tilaa jakamaan. Alakerrassa on asunnon yhteiset tilat (keittiö, olohuone, kylpyhuone ja sauna) ja yläkerrassa makuuhuoneet. Kokonaisuus oli ihanan harmoninen ja näkymä koko taloyhtiön asunnoista on suoraan joelle. Miinusta tässä kodissa oli hyvin pieni yläkerta, jonne makuuhuoneet oli sijoitettu. Asunto oli kuitenkin positiivisella tavalla hyvin yllättävä, sillä rivitaloasunnosta ei osannut odottaa tällaista tyylikkyyttä ja kiinnostavaa pohjaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
As Oy Porin Jokisimpukka. Portaat lähtivät tästä vasemmalta ylös.

Kohde 4: Fiskarhedenvillan Pohjanvalo

Tämä kohde oli todella mielenkiintoinen ja vaikuttava kokonaisuus! Kuten lähes kaikissa kohteissa, tässäkin kodissa oli paljon mustia yksityiskohtia, musta keittiö, ja tummempia seinävärejä, mutta isojen ikkunoiden ja 199 neliön ansiosta talo ei tuntunut tunkkaiselta. Kodissa oli sisustettu rohkeasti ja seiniä koristi vahvasti Anna Bülowin taulut. Tämä yllätti ja ilahdutti, sillä olen seurannut taiteilijaa jonkun aikaa Instagramissa ja ihaillut hänen töitään kovasti. Käykää tutustumassa tähän taiteilijaan Instagramin kautta ja vaikka ihan googlaamalla. Upeita töitä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kohde 26: Talo Haltiatar

Ah, tämä kohde oli täydellinen! Ihan oma lemppari ja jos takataskusta löytyisi noin 550.000 euroa ja rahat tonttiin pääkaupunkiseudulla, niin tällainen siitä meidän kodista tulisi!

Haltiattaressa oli hyvin monen muun kohteen tapaan paljon tummia yksityiskohtia ja vaaleaa puuta – sekä sisällä että ulkona. Ei sinänsä yllättävää! En tiedä, miten kaikki kohteet tuntuivat olevan samanlaisia tässä asiassa, mutta silti Haltiattaressa oli jotain ihanan lämmintä ja kotoisaa, enemmän kuin monessa muussa kodissa. Vaalea puu oli hyvin vahvasti esillä sekä pintamateriaalina että sisustuselementtinä. En keksi tästä kodista mitään negatiivista – paitsi sen, että se sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla messualueella ja näkymät esimerkiksi keittiöstä ovat suoraan naapurin uima-altaaseen. Tai ehkä se on negatiivista vain naapurin näkökulmasta..?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

_7260622.JPG

Porin asuntomessut
Isot lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat muodostavat olohuoneen ja keittiön välisen seinän.
Porin asuntomessut
Seinissä oli tehty panelointi vaalealla puulla.
porin asuntomessut
Jopa ikkunan karmit tässä kohteessa olivat puuta.

Muita kohteita ja yksityiskohtia

Alla muutamia muita silmää miellyttäneitä yksityiskohtia ympäri messualuetta.

Porin asuntomessut
Olohuone kuin vesiväripaletti.
Porin asuntomessut
Korkeat huoneet ja avara maisema joelle.
Porin asuntomessut
Vaaleat pintamateriaalit ja musta suihku kylpyhuoneessa.
Porin asuntomessut
Selkeät linjat makuuhuoneessa.
Porin asuntomessut
Bunkkeri oli kaikenkaikkiaan hyvin uniikki kohde. Keittiöstä lähti metalliset kierreportaat yläkertaan. Hyvin vaikuttava kohde!

Yleismielipide asuntomessuista ja -alueesta

Olen käynyt lähivuosina Porin lisäksi ainoastaan Vantaan Kivistön asuntomessuilla ja Vantaan asuntomessualueeseen verrattuna tämä alue oli kivan keskeisellä paikalla lähellä kaupungin keskustaa – ja vieläpä joen varrella! Osittain kuitenkin paikan keskeisyyden takia, alue tuntui jotenkin todella täyteen ahdetulta ja kaikki talot olivat aivan kiinni toisissaan. Kaksikerroksista asunnoista näki naapureiden pihoille esteettä ja toivoa saattaa, että alueelle muuttavat perheet tulevat hyvin juttuun keskenään 😀

Messualueena parantamisen varaa olisi ollut vessojen määrissä! Alueella oli vain kahdet vessat – sisääntulolla ja messualueen kaukaisimmassa nurkassa. Näin raskaana olevana sitä tuppaa arvostelemaan paikat vessojen löydettävyyden ja määrien perusteella, joten tästä täytyy rokottaa pisteitä. Kahviloita ja ruokapisteitä kuitenkin löytyi onneksi melko hyvin pitkin matkaa!

Helle hieman rokotti meidän energiatasoja ja noin viiden tunnin kiertämisen jälkeen meidän oli pakko luovuttaa. Tauoista ja vesitankkauksesta huolimatta emme siis jaksaneet kiertää kaikkia kohteita, mutta ne mitkä kiersimme olivat todella inspiroivia. Enemmänkin olisi voinut napata kuvia, mutta tässä postauksessa jakamani kuvat edustivat hyvin pitkälle messualueella esillä ollutta tyyliä ja teemaa.

Porin asuntomessut olivat kuitenkin ehdottomasti kokemisen arvoiset ja ne ovat auki vielä 5.8.2018 saakka. Menkää siis ihmeessä käymään, jos mahdollista ja kiinnostusta riittää!

Vai oletko jo mahdollisesti käynyt paikan päällä? Kommentoi alle ja kerro mitä sinulle jäi mieleen! Olenko missannut jotain mahtavaa helteen takia? 🙂

/Nea

Photos: Nea Matilainen / Äiti opettelee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.