Parempia valintoja likapyykille ja meille

*Yhteistyö House of Organic Suomen kanssa

Viikonlopun kunniaksi hieman juttua kodinhoitoon liittyen! 🙂

Sain mahdollisuuden tehdä yhteistyötä House of Organic:n kanssa ja vitsit miten iloinen olen asiasta! Olen jo useamman vuoden ajan pyrkinyt siirtymään yhä enemmän ja enemmän parempien (=ekologisempien ja turvallisempien) tuotteiden pariin erilaisten meikkien ja ihonhoitotuotteiden osalta. Ensin lähti vaihtoon meikit, sitten perinteinen deodorantti, shampoot, hoitoaineet ja vartalorasvat. Täytyy kuitenkin myöntää, että minulta meni pitkään tajuta, että myös kodin siivouksessa käytettäville pesuaineille ja muille perinteisille ”myrkyille”, kuten tiskien ja vaatteiden pesemiseen tarkoitetuille tuotteille, löytyy oikeasti turvallisempia vastineita! Miksi en siis vaihtaisi myös kodin tuotteita aivan yhtä tehokkaisiin, mutta iholle, elimistölle ja ympäristölle turvallisempiin tuotteisiin? Etenkin nyt kohta vauvan kanssa!

Sain valita House of Organic:lta kaksi lapsille ja vauvoille (miksei myös meille kaikille muille!) tarkoitettua Attituden tuotetta testiin. Valitsin Attitude Sensitive Baby Tahranpoistosuihkeen ja Tuttipullon & tiskienpesunesteen, sillä näitä tulisi varmasti ainakin käytettyä, eikä minulla ollut mitään vastaavia tuotteita kaapissa entuudestaan. Kirjoitin alle omiin käyttökokemuksiin perustuvia arvioita tuotteista, eikä yhteistyö ole vaikuttanut arvioihin millään tavalla 🙂

Attitude Sensitive Baby Tahranpoistosuihke

Tahranpoistosuihketta kokeilin jo nyt ennen kuin vauvaa on edes talossa. Tahranpoistoaineet ovat normaalisti jotenkin todella vaarallisen oloisia kaikkine varoitusmerkkeineen: syövyttävä, tuotetta ei saisi joutua iholle ja niin edelleen. Varoitustekstit ja tuotteen sisältö tuntuvat kuitenkin jotenkin nurinkuriselta, sillä tuotetta käytetään nimenomaan vaatteille, jotka ovat kosketuksissa ihon kanssa jatkuvasti. Vauvoille ja muille herkkäihoisille tämä on todella huono asia, mutta uskon, että myös kaikille muille pitkäaikainen altistus ei voi olla hyvästä! Pesukoneen tehtävä on toki poistaa myrkyt vaatteesta pesussa, mutta entä jos näin ei käykään? Ainakaan siitä ei ole haittaa, että vaihtaa Vanishit ja muut esimerkiksi Attitudeen.

Jokainen raskaanaollut tietää, että etenkin omissa vaatteissa tahroja on jos minkälaisia rinnuksilla ja mahan päällä. En tajua mistä se johtuu, mutta on kuitenkin! 😀 Päätin siis heti kokeilla ainetta hyvinkin likaiseen valkopyykkiin. Ainetta suihkutettiin tahralle ennen konepesua. Aineen voi antaa myös hetken vaikuttaa. Itse suihkutin ainetta likatahroille vasta juuri ennen vaatteiden heittoa pesukoneeseen ja olin todella positiivisesti yllättynyt, kun kaikki tahraiset vaatteet tulivat putipuhtaana takaisin koneesta. Lisäksi itselle jäi hyvä mieli tuotteen sisällöstä: ”worry free” kuulostaa ihanalta myös aikuisten vaatteissa!

Lisäpisteitä Attituden tahranpoistoainepullon koosta, joka on 475ml. Mistään ihan pienestä pullosta ei siis ole kyse! Lisäksi hinta on hyvinkin edullinen; House of Organic:n sivuilta pääset tilaamaan tuotteen tällä hetkellä hintaan 8,90 euroa.

Iso suositus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Attitude Sensitive Baby Tuttipullon & tiskienpesuneste

Tämänkin tuotteen otin meillä käyttöön jo nyt, vaikka tuttipulloja ei vielä tarvitsekaan pestä. Meillä on ollut iät ja ajat käytössä käsin tiskattaviin astioihin Fairy, mutta tähän asiaan pätee täysin samat mietteet kuin yllä olevaan tahranpoistoaineeseen – miksi käyttää keholle vaarallisia myrkkyjä astioiden pesussa, kun voit pestä ruoantähteet pois myös turvallisemmilla tuotteilla?

Tiskienpesunesteestä mainitaan House of Organic:n sivuilla seuraavasti:

”Attitude tuttipullon & tiskienpesunesteen hyödyt:

  • Tuttipullon & tiskienpesuneste on kehitetty puhdistamaan tiskit tehokkaasti ihoa ärsyttämättä.
  • Sulfaatittoman koostumuksen ansiosta ei ärsytä herkkää ihoa.
  • Hajusteeton ja hypoallergeeninen.
  • Dermatologisesti testattu, ei ärsytä ihoa.
  • NEA (National Eczema Association) Seal of Acceptance™ -sertifioitu.
  • Sisältää kolloidalista kaurahiutaletta, joka tunnetusti suojaa, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa.
  • VOC (Volatile organic compound) -vapaa.
  • Tensidit valmistetaan kasviperäisestä glukoosista ja rasvapitoisista alkoholeista. Attituden tuotteissa EI ole käytetty syöpää aiheuttavia kemikaaleja (1,4-dioxane and ethylene oxide) sisältäviä etoksyloituja sivutuotteita, kuten SLES/SLS:ää.”

Kokeilin tuotetta ”tavallisten” tiskienpesuaineiden tapaan tiskatessa – tippa tiskiharjaan ja pesemään. Attituden tuotteen käytön jälkeen käteni tuntuivat pehmeiltä, eivätkä saippuaisilta. Tuote ei myöskään tuoksu miltään. Lisäksi yllä olevat hyödyt mielessäpitäen, sanoisin, että tässäkin on meidän perheelle erittäin nappi tuote. Niin… ja se olennaisin asia, tiskit puhdistuivat oikein hyvin! Tuotteeseen pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

House of Organic:n nettisivuilta pääset tutustumaan myös muihin Attituden tuotteisiin. Minulle kyseessä oli aivan uusi tuotemerkki, joten olin hyvinkin yllättynyt kuinka laaja valikoima tuotteita kyseisellä merkillä on markkinoilla aina shampoista kodinhoitotuotteisiin. House of Organic myy Attitudelta näköjään yhteensä 90 erilaista tuotetta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse olen tilannut House of Organic:n verkkokaupasta aiemmin muun muassa Madaran kasvojenhoitotuotteita ja Algamariksen aurinkosuojatuotteita. Tilausprosessi ja tuotteiden saapuminen on aina toteutunut hyvin sujuvasti ja nopeasti (tämä ei ole maksettu kommentti :D), joten voin hyvin lämpimästi suositella kyseistä verkkokauppaa myös teille!

Olisi kiva kuulla, oletteko te vaihtaneet vanhoja tuttuja tuotteita ekologisempiin ja vähemmän myrkyllisiin vaihtoehtoihin? Mitkä ovat teidän suosikit? Otan mielellään suosituksia hyvistä tuotteista vastaan, oli sitten kyseessä kosmetiikka tai tällaiset vastaavat kodinhoidontuotteet 🙂

Ihanaa viikonloppua!

/N

 

One thought on “Parempia valintoja likapyykille ja meille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.